Om oss

Bageriet slog upp portarna i slutet av november 2010.

Vi bakar bröd som är enkla, goda, handgjorda, vackra och gjorda för alla sinnen. Vi bakar på gammalt vis men med nytt tänk. Vår tanke är att kunna utveckla surdegstekniken ytterligare för att bidra till ännu bättre och godare bröd. Vi använder råvaror med kvalitet och i möjligaste mån närproducerade och ekologiska. Vi bakar i stenugn för att brödet då blir godare och utseendet vackrare.

Vi har valt en lokal som gör att du som kund kan se när vi bakar. Detta både för vår och din skull - du ser hur vi framställer våra produkter, och vi får en uppfattning om vad du som kund vill ha genom den direkta anslutningen mellan bageri och butik.

Vår idé är att baka och sälja goda och vackra bröd, i en trivsam och vacker miljö!

Varmt välkommen in till oss!

Bitte med medarbetare

Vi är medlemmar i nätverket Regional Matkultur Skåne, som är en del av ett Europeiskt nätverk, Culinary Heritage Europe, se Culinary Heritage

Läs om oss på Skånes sida; Skåne, Culinary Heritage

Vill du veta mer om Dalby? Se denna underbara lilla film! http://www.youtube.com/watch?v=ZpkqQs6u2mQ

Om Dalby Kungsgård och Helig kors-kyrkan i Dalby

Bageriet är beläget vid Helig kors-kyrkan och dess kungsgård i gamla delen av Dalby i Lunds kommun. Kyrkan och kungsgården uppfördes på 1060-talet. Kungsgården användes under många år som kloster. Vi har inspirerats av det historiska till bageriets namn och till våra bröd!

Om du vill veta mer om historiken;

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dalby_heligkorskyrka

http://wadbring.com/historia/undersidor/dalby.htm

http://www.sfv.se/cms/sfv/vara_fastigheter/sverige/m_skane_lan/Dalby_kungsgard.html

http://www.ts.skane.se/fakta/kloster-i-skaane